Az Ünnep Ízei

Kedves Látogatóink!

 A csokoládé és az évkör utolsó hónapja szorosan összefonódtak.

A csokoládémikulástól a szaloncukorig számos, kakaó

alapú édességgel kényeztet minket ez az időszak.

A csokoládé ezer arcában tökéletes ajándék is, 

akár kísérőként adjuk egy nagyobb csomag mellé, 

vagy apró, különleges figyelmességként maga a meglepetés.

Valójaban azonban nem is oly távoli, sem térben, sem időben az,

amikor egy család  csak az ünnepekkor engedheti meg magának a csokoládét.

Ezzel szemben tagadhatatlan tény, hogy a világviszonylatban jóléti országoknak

aposztrofált területeken egyfajta túlkínálat van – ha azt gondoljuk, 

csokoládéból sosem elég, próbáljunk meg 5 perc alatt ajándékot választani 

egy nagyáruházban tíz, szívünknek kedves személynek! 🙂

(Valós helyzetben természetesen ilyenkor

érdemes szakboltban, szakképzett eladóktól vásárolni,

aki valódi segítséget nyújt a döntés meghozatalában.)

A csokoládé fénykorát éljük – több értelemben is. 

Ennek egyik vonatkozása, hogy még a jó minőségű, kézműves 

csokoládék is teljes mértékben elérhető árúak. 

Másik vonatkozása, hogy a tömegkereskedelemben kapható, 

viszonylag kis kakaótartalmú alig-csokoládék mellett egyre

nagyobb publicitást kapnak a kis manufaktúrák termékei, 

melyek maximális odafigyeléssel, ellenőrzött, minőségi

alapanyagokból, minimális vagy épp semmilyen hozzáadott “adalékkal”, 

precíz kézműves technológiával készülnek. 

Ennek a publicitásnak része, hogy – ami a mi missziónk is – 

egyre szélesebb körben terjednek el azok az információk, 

melyek a vásárlót és fogyasztót segítik abban, hogyan 

választhatnak valóban minőségi csokoládét, mely mind 

kulináris, mind esztétikai szempontból megfelel a legmagasabb igényeknek.

A legfontosabb felmerülő kérdés azonban: 

Hogyan válik a csokoládéból igazi, személyes ajándék?

Ennek megválaszolásával szeretnénk most, az 

Ünnepek előtti utolsó hétvégén kedveskedni Olvasóinknak, Vásárlóinknak. 

Teljes mértékben általános jelenség, ha betérünk egy 

mennyei édességekkel teli üzletbe, hogy legszívesebben 

mindet megkóstolnánk, s haza is vinnénk. 

Következő lépésként már a megajándékozandó személyre

fókuszálnak gondolataink – mi az, ami neki igazán örömet okozna, 

melyik doboz, tasak vagy íz csal mosolyt az arcára?

Ha Ő állna most itt, a Csoko-Láda pultja előtt, vajon mit választana? 

Mivel sokszor még magunknak is okozhatunk meglepetéseket

ízlelés és ízlés terén, érdemes kissé objektívebben is 

átgondolni a választást. 

Ha maradandó ajándékot szeretnénk…

… válasszunk fém, vagy keményebb papír díszdobozba

öltöztetett édességet!

Egy szép bonbonos doboz sokáig dísze lehet a lakótérnek is, 

apróságokat, ékszereket, kozmetikumokat tárolhatunk benne. 

Ha kevés az időnk, futtában kell beszerezzük a meglepetést…

Válasszunk egy képzőművészeti alkotásokkal, 

grafikus részletgazdagsággal díszített darabot, melyre csupán 

egy szalag vagy masni is elég, külön csomagolást sem igényel, 

hiszen önmagában szebb, mint bármely csomagolópapír.

Ha egy pécsi élményt szeretnénk maradandóvá tenni, 

vagy emléket felidézni… 

Akkor szabadon válogathatunk a Csoko-Láda saját termékei 

közt, melyek minden elemében pécsi alkotók munkáját 

dicsérik, legyen szó a saját műhelyünkben készülő 

csokoládéról, a csomagolás grafikai megvalósulásáról, 

az azon szereplő Zsolnay-motívumokról, városunkat idéző

akvarellekről vagy a híres Vasarely-képekről. 

Ha az íz-élmény a tét…

Tengeri sós karamell? Levendula? Chili és Gyömbér?

Mák és Szilva? Inka bogyó vagy krémes gesztenye?

Válasszunk minél szokatlanabb ízeket, és biztos, 

hogy emlékezetessé tesszük ajándékunkat!





Ha úgy érezzük, nem tudunk dönteni…


… akkor a legjobb ajándék egy saját díszdobozba csomagolt

bonbon-válogatás, így számos ízt ajándékozhatunk, 

magunk választhatjuk ki a legjobban tetsző bonbonokat,

így az ajándék személyesebbé is válik,

és még magunkat is meglephetjük a válogatás élményével!



Ha Hölgyeknek választunk…

… lágy, krémes, selymes ízek kavalkádja áll rendelkezésünkre, 

mint a tejcsokoládéba rejtett vajkaramella, cappucino, vagy 

a saját, liofilizált eperdarabkával díszített tejcsoki-cseppjeink.

Szintén személyes figyelmünkről ad tanubizonyságot a már 

említett bonbon-válogatás vagy egy gyönyörű díszdoboz is. 

Ha Urak az ajándék várományosai…

Legyünk erőteljesek és merészek döntésünkben, mint ők!

Szivar-csokoládé, borcsokoládé, alkoholos bonbonok, 

hazai pálinkák ízei csokoládé-köntösben, vagy egy-egy védett 

kakaófajtából készült étcsokoládé mind-mind remek választás lehet!

Ha Gyermekeknek vásárolunk…

Általában az édesebb ízek kedvelői, a figurális díszítésű, 

játékos, színes gyümölcsdarabokat vagy drazsékat rejtő, 

műhelyünkben készülő csokoládé-nyalókákkal,

édességekkel, tej-és fehércsokoládékkal

nem okozunk majd csalódást!

Látogatóinknak és Vásárlóinknak ezúton is

Kellemes Ünnepeket Kívánunk a Csoko-Láda nevében! 

Kérése, kérdése lenne?

Keressen minket bizalommal!

info@csokolada.hu

Bloggal kapcsolatos kérdésekben:

csokoladablog@gmail.com

Fotók:

Erdei Adina

 

Tovább a blogra »