Kedves Látogatóink!
Kis hazánkban patinás múltra tekintenek vissza
a széles minőségi skálán mozgó alkoholos,
vagy alkoholos ízeket idéző csokoládés édességek,
mint például a dianás cukorka, a konyakmeggy, az aszúbonbonok,
különféle likőrös pralinék, vagy akár a rumos ízt idéző
retro klasszikus, a Sport szelet.
Ezzel szemben a hazai kínálatban széles körben
elterjedt és közkedvelt szeszes italokat szinte kivétel
nélkül sós kísérőkkel kínáljuk –
a söröket, pálinkát kelt tésztákkal, kiflikkel, pogácsákkal,
pörkölt olajos magvakkal és pikáns savanyúságokkal,
a borokat sős kekszekkel, sajtokkal, a pezsgőt ínyenc hidegtállal,
esetleg forró vajas pirítósra kent kaviárral.
Az utóbbi években azonban elterjedni látszik egy új, és
meglehetősen kellemes irányzat, mely szerint a legkevésbé
sem bűn a csokoládét az alkoholos italok mellé
kínálni – természetesen gondosan odafigyelve a megfelelő párosításra.
(Hogy mennyire új ez a trend, arra példa lehet, hogy egy,
8-9 éve, az Iparművészeti Egyetemből átneveződött
Moholy-Nagy Művészeti Egyetem formatervező
szakon végzős hallgatójának diplomamunkáját, mely egy
harmonikusan megtervezett bor-csokoládé tartó-és kínáló
csomagolás volt, meglehetős csodálkozás és némi értetlenség fogadta.)
Szilveszteri bejegyzésünkben ennek a rohamosan
teret hódító szokásnak a szellemében szeretnénk
egy exkluzív alternatívát kínálni az éjféli koccintáshoz.
A jeles napok, különleges alkalmak italai közt első helyen említhetjük a pezsgőt.
Már a palackbontás ceremóniájával ráhangolódunk a várva-várt pillanatra.
Csak egy kis diszkrét szisszenés, és a dugó máris a damasztszalvétás kézben van.
S még mielőtt a hirtelen kiszabaduló energia a palackból
magával rántaná a nemes italt is, a kissé döntött
pezsgőspohárba gyöngyözik az aranyszínű ital.
A deressé váló hosszú, kecses üvegpohárba azonban
egy trüffelgolyó pottyan hozzá társként.
Egy fehér csokoládés, halványzöld golyócska.
A pezsgő buborékjai azonnal körbefogják, megkerülik,
mielőtt útjuk végén elhagynák a friss, hűvös italt.
A koccintásnál ütköznek egyet a trüffelgolyók is,
s csak akkor gurulnak a szánkba, amikor a torkunkon
az utolsó korty pezsgő is lecsorgott. Ekkor jön el a trüffel élvezete.
A fehér csokoládé kéreg alatt rejtőző tejszínes-lágy
belső selymesen bevonja egész szájpadlásunkat,
és a pezsgő ízével keveredve a Mennyország kapujában érezhetjük magunkat.
Nem kínálunk zsákbamacskát, ha ellátogatnak a
Csoko-Ládába egy Csokoládé Csütörtök estre, velünk együtt
is kipróbálhatják, hiszen ezzel az apró finomsággal
indítjuk az előadásra hangolódást!
Újévi koccintás másként avagy trüffelgolyó a pezsgőben –
ezt a különleges íz-élményt kívánjuk a 2015. év első pillanatára,
és még utána is sok-sok közös, édes élményt az Új Évre!
Látogatóinknak és Vásárlóinknak ezúton is
Boldog Új Évet Kívánunk a Csoko-Láda nevében!
Kérése, kérdése lenne?
Keressen minket bizalommal!
info@csokolada.hu
Bloggal kapcsolatos kérdésekben:
csokoladablog@gmail.com
*
Képek:
1-2.
Fotó: Gyenes Orsolya
Csokoládé Csütörtök a Csoko-Ládában
3.
Mdogmanager
Fortnum & Mason
4-5.
Texannewyorker
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: