Csoko-Láda Blog

Chocolate & Champagne

csokoladachamp1

Kedves Látogatóink!

Kis hazánkban patinás múltra tekintenek vissza 
a széles minőségi skálán mozgó alkoholos,
vagy alkoholos ízeket idéző csokoládés édességek, 
mint például a dianás cukorka, a konyakmeggy, az aszúbonbonok, 
különféle likőrös pralinék, vagy akár a rumos ízt idéző 
retro klasszikus, a Sport szelet. 
Ezzel szemben a hazai kínálatban széles körben 
elterjedt és közkedvelt szeszes italokat szinte kivétel
nélkül sós kísérőkkel kínáljuk – 
a söröket, pálinkát kelt tésztákkal, kiflikkel, pogácsákkal, 
pörkölt olajos magvakkal és pikáns savanyúságokkal, 
a borokat sős kekszekkel, sajtokkal, a pezsgőt ínyenc hidegtállal, 
esetleg forró vajas pirítósra kent kaviárral. 

csokoladachamp2

Az utóbbi években azonban elterjedni látszik egy új, és
meglehetősen kellemes irányzat, mely szerint a legkevésbé 
sem bűn a csokoládét az alkoholos italok mellé 
kínálni – természetesen gondosan odafigyelve a megfelelő párosításra.
(Hogy mennyire új ez a trend, arra példa lehet, hogy egy,
8-9 éve, az Iparművészeti Egyetemből átneveződött
Moholy-Nagy Művészeti Egyetem formatervező 
szakon végzős hallgatójának diplomamunkáját, mely egy 
harmonikusan megtervezett bor-csokoládé tartó-és kínáló 
csomagolás volt, meglehetős csodálkozás és némi értetlenség fogadta.) 

csokoladachamp3

Szilveszteri bejegyzésünkben ennek a rohamosan 
teret hódító szokásnak a szellemében  szeretnénk 
egy exkluzív alternatívát kínálni  az éjféli koccintáshoz.
A jeles napok, különleges alkalmak italai közt első helyen említhetjük a pezsgőt.
Már a palackbontás ceremóniájával ráhangolódunk a várva-várt pillanatra.
Csak egy kis diszkrét szisszenés, és a dugó máris a damasztszalvétás kézben van.
S még mielőtt a hirtelen kiszabaduló energia a palackból
magával rántaná a nemes italt is, a kissé döntött
pezsgőspohárba gyöngyözik az aranyszínű ital.
A deressé váló hosszú, kecses üvegpohárba azonban
egy trüffelgolyó pottyan hozzá társként.
Egy fehér csokoládés, halványzöld golyócska. 

csokoladachamp4

A pezsgő buborékjai azonnal körbefogják, megkerülik,
mielőtt útjuk végén elhagynák a friss, hűvös italt.
A koccintásnál ütköznek egyet a trüffelgolyók is,
s csak akkor gurulnak a szánkba, amikor a torkunkon
az utolsó korty pezsgő is lecsorgott. Ekkor jön el  a trüffel élvezete.
A fehér csokoládé kéreg alatt rejtőző tejszínes-lágy
belső selymesen bevonja egész szájpadlásunkat,
és a pezsgő ízével keveredve  a Mennyország kapujában érezhetjük magunkat.
Nem kínálunk zsákbamacskát, ha ellátogatnak a 
Csoko-Ládába egy Csokoládé Csütörtök estre, velünk együtt
is kipróbálhatják, hiszen ezzel az apró finomsággal
indítjuk az előadásra hangolódást!

csokoladachamp5

Újévi koccintás másként avagy trüffelgolyó a pezsgőben –
ezt a különleges íz-élményt kívánjuk  a 2015. év első pillanatára,
és még utána is sok-sok közös,  édes élményt az Új Évre!

Látogatóinknak és Vásárlóinknak ezúton is

Boldog Új Évet Kívánunk a Csoko-Láda nevében! 

Kérése, kérdése lenne?

Keressen minket bizalommal!

info@csokolada.hu

Bloggal kapcsolatos kérdésekben:

csokoladablog@gmail.com

 Képek:

1-2.
Fotó: Gyenes Orsolya
Csokoládé Csütörtök a Csoko-Ládában
3.
Mdogmanager
Fortnum & Mason
4-5.
Texannewyorker

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!