Chocolate & Champagne

Kedves Látogatóink!

Kis hazánkban patinás múltra tekintenek vissza 

a széles minőségi skálán mozgó alkoholos,

vagy alkoholos ízeket idéző csokoládés édességek, 

mint például a dianás cukorka, a konyakmeggy, az aszúbonbonok, 

különféle likőrös pralinék, vagy akár a rumos ízt idéző 

retro klasszikus, a Sport szelet. 

Ezzel szemben a hazai kínálatban széles körben 

elterjedt és közkedvelt szeszes italokat szinte kivétel

nélkül sós kísérőkkel kínáljuk – 

a söröket, pálinkát kelt tésztákkal, kiflikkel, pogácsákkal, 

pörkölt olajos magvakkal és pikáns savanyúságokkal, 

a borokat sős kekszekkel, sajtokkal, a pezsgőt ínyenc hidegtállal, 

esetleg forró vajas pirítósra kent kaviárral. 

Az utóbbi években azonban elterjedni látszik egy új, és

meglehetősen kellemes irányzat, mely szerint a legkevésbé 

sem bűn a csokoládét az alkoholos italok mellé 

kínálni – természetesen gondosan odafigyelve a megfelelő párosításra.

(Hogy mennyire új ez a trend, arra példa lehet, hogy egy,

8-9 éve, az Iparművészeti Egyetemből átneveződött

Moholy-Nagy Művészeti Egyetem formatervező 

szakon végzős hallgatójának diplomamunkáját, mely egy 

harmonikusan megtervezett bor-csokoládé tartó-és kínáló 

csomagolás volt, meglehetős csodálkozás és némi értetlenség fogadta.) 

Szilveszteri bejegyzésünkben ennek a rohamosan 

teret hódító szokásnak a szellemében  szeretnénk 

egy exkluzív alternatívát kínálni  az éjféli koccintáshoz.

A jeles napok, különleges alkalmak italai közt első helyen említhetjük a pezsgőt.

Már a palackbontás ceremóniájával ráhangolódunk a várva-várt pillanatra.

Csak egy kis diszkrét szisszenés, és a dugó máris a damasztszalvétás kézben van.

S még mielőtt a hirtelen kiszabaduló energia a palackból

magával rántaná a nemes italt is, a kissé döntött

pezsgőspohárba gyöngyözik az aranyszínű ital.

A deressé váló hosszú, kecses üvegpohárba azonban

egy trüffelgolyó pottyan hozzá társként.

Egy fehér csokoládés, halványzöld golyócska. 

A pezsgő buborékjai azonnal körbefogják, megkerülik,

mielőtt útjuk végén elhagynák a friss, hűvös italt.

A koccintásnál ütköznek egyet a trüffelgolyók is,

s csak akkor gurulnak a szánkba, amikor a torkunkon

az utolsó korty pezsgő is lecsorgott. Ekkor jön el  a trüffel élvezete.

A fehér csokoládé kéreg alatt rejtőző tejszínes-lágy

belső selymesen bevonja egész szájpadlásunkat,

és a pezsgő ízével keveredve  a Mennyország kapujában érezhetjük magunkat.

Nem kínálunk zsákbamacskát, ha ellátogatnak a 

Csoko-Ládába egy Csokoládé Csütörtök estre, velünk együtt

is kipróbálhatják, hiszen ezzel az apró finomsággal

indítjuk az előadásra hangolódást!

Újévi koccintás másként avagy trüffelgolyó a pezsgőben –

ezt a különleges íz-élményt kívánjuk  a 2015. év első pillanatára,

és még utána is sok-sok közös,  édes élményt az Új Évre!



Látogatóinknak és Vásárlóinknak ezúton is


Boldog Új Évet Kívánunk a Csoko-Láda nevében! 

Kérése, kérdése lenne?

Keressen minket bizalommal!

info@csokolada.hu

Bloggal kapcsolatos kérdésekben:

csokoladablog@gmail.com

 Képek:

1-2.

Fotó: Gyenes Orsolya

Csokoládé Csütörtök a Csoko-Ládában

3.

Mdogmanager

Fortnum & Mason

4-5.

Texannewyorker

Tovább a blogra »