Csoko-Láda Blog

A hitvallástól a sikerig – díjnyertes csokoládékról

csokolada91 

Kedves Látogatónk!

Az Élet egyik legcsodálatosabb ajándéka, ha
rátalálunk arra a munkára, amit hittel, szeretettel,
kreatívan végezhetünk – s ha mindez teljesül, sokszor
csak onnan ismerjük fel, hogy nem is érezzük munkának.
A siker és a díjak azonban olyan egyértelmű
jelzései kitartásunknak, szenvedélyünknek, 
amelyek szakmai-és befogadó környezetünknek 
is hírül adják, hogy itt most valami nagyon jó történik. 

csokolada991

Szeretnénk ezúttal megosztani egy igazi örömhírt, 
így, egy mondatban, címszalagosan:
A magyar csokoládémanufaktúrák édességei 
idén, 2015-ben is tartoltak az Angol Csokoládé Akadémia
által rendezett világversenyen. 
Emögött az egyszerű mondat mögött azonban 
sokkal több rejlik: büszkeségünk, hogy az utóbbi évek  
díjazottjai üzletünk polcain is megtalálhatóak, és
egy remek alkalom, hogy röviden bemutassunk közülük néhányat. 
Tartsanak velünk most, pillantsunk be együtt 
a díjnyertes hazai és külföldi csokoládék
szépséges csomagolása mögé!

 csokolada96

1. Szántó Tibor 
House Blend Superior étcsokoládé 70% Grand Cru Venezuela
Díjak: Academy of Chocolate Bronze Winner 2013
Great Taste 2013

Ez a különleges, egyedi blend igazi kuriózum a karakteres
fekete csokoládé kedvelőinek. 
Venezuelából származó criollo kakaófajtából készült,
illatában enyhe fanyar felhang, a hasonló kakaótartalmú
csokoládékhoz mérten azonban meglepő, hogy igen lágyan törik.
Ízre édeskés, lágyan fűszeres, enyhén érzékelhető
kökény, fekete áfonya zamat jellemzi. 
Utóíze tartós és harmonikus – egy igazán érett 
alkotást élvezhetünk!

Egy korábbi csokoládébemutatót Szántó Tibor Inca Berry-s 
étcsokoládéjáról itt olvashatnak! 

csokolada97

 *

csokolada98 

2. Rózsavölgyi Csokoládé 
Olajbogyó és kenyér étcsokoládéban 77%
Díjak: Academy of Chocolate Bronze Winner 2013

A Rózsavölgyi Csokoládé neve az igényes 
csokoládéfogyasztók számára egyet jelent a minőséggel 
és a páratlan kreativitással. 
Minél szokatlanabb egy ízpárosítás, egy meghökkentő összetevő, 
annál kockázatosabb, hogy milyen népszerűséget élvez majd, 
és annál nagyobb szakértelmet kíván a megfelelő ízharmónia elérése. 

csokolada99

A 77% kakaótartalmú csokoládé 
olajbogyóval és kenyérrel egyszerre merész és páratlanul megejtő. 
Mediterrán tájakra repít, szinte érezni a cédrusok
gyantás illatát, csak egy pohár pincehűs retzina hiányzik mellőle. 

csokolada992

A pirított kenyérdarabok neutrális íze, 
enyhén roppanós állaga, és az oliva olajos, 
összetéveszthetetlen, nagyon enyhén savanykás 
aromája feledhetetlenné teszi ezt az esztétikai 
élményként is kiemelkedő csokoládét. 

csokolada993

*

csokolada92

3. Menakao 
63%-os étcsokoládé combavával és rózsaborssal
Díjak: Great Taste Gold 2012

Illata szédítően fűszeres, íze elsőre
a rózsabors rózsája, édes és fás, 
a combava, vagyis kaffir lime vagy pepeda 
épp csak annyira szól bele a fűszer szólójába, 
hogy kiemelje azt, anélkül, hogy túl édessé
vagy kellemetlenül erőssé válna. 

csokolada93

Utóízében domináns a bors, hosszan, markánsan
érződik, utózöngéje enyhén csípős, ami 
kifejezetten izgalmassá teszi az önmagában 
is összetett ízélményt adó madagaszkári criollo kakaóból
készült 63%-os étcsokoládét. 

csokolada94 

Kérése, kérdése lenne?

Keressen minket bizalommal!

info@csokolada.hu

Bloggal kapcsolatos kérdésekben:

csokoladablog@gmail.com

Fotók:
Erdei Adina

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!