Kedves Látogatónk!
Az Élet egyik legcsodálatosabb ajándéka, ha
rátalálunk arra a munkára, amit hittel, szeretettel,
kreatívan végezhetünk – s ha mindez teljesül, sokszor
csak onnan ismerjük fel, hogy nem is érezzük munkának.
A siker és a díjak azonban olyan egyértelmű
jelzései kitartásunknak, szenvedélyünknek,
amelyek szakmai-és befogadó környezetünknek
is hírül adják, hogy itt most valami nagyon jó történik.
Szeretnénk ezúttal megosztani egy igazi örömhírt,
így, egy mondatban, címszalagosan:
A magyar csokoládémanufaktúrák édességei
idén, 2015-ben is tartoltak az Angol Csokoládé Akadémia
által rendezett világversenyen.
Emögött az egyszerű mondat mögött azonban
sokkal több rejlik: büszkeségünk, hogy az utóbbi évek
díjazottjai üzletünk polcain is megtalálhatóak, és
egy remek alkalom, hogy röviden bemutassunk közülük néhányat.
Tartsanak velünk most, pillantsunk be együtt
a díjnyertes hazai és külföldi csokoládék
szépséges csomagolása mögé!
1. Szántó Tibor
House Blend Superior étcsokoládé 70% Grand Cru Venezuela
Díjak: Academy of Chocolate Bronze Winner 2013
Great Taste 2013
Ez a különleges, egyedi blend igazi kuriózum a karakteres
fekete csokoládé kedvelőinek.
Venezuelából származó criollo kakaófajtából készült,
illatában enyhe fanyar felhang, a hasonló kakaótartalmú
csokoládékhoz mérten azonban meglepő, hogy igen lágyan törik.
Ízre édeskés, lágyan fűszeres, enyhén érzékelhető
kökény, fekete áfonya zamat jellemzi.
Utóíze tartós és harmonikus – egy igazán érett
alkotást élvezhetünk!
Egy korábbi csokoládébemutatót Szántó Tibor Inca Berry-s
étcsokoládéjáról itt olvashatnak!
*
2. Rózsavölgyi Csokoládé
Olajbogyó és kenyér étcsokoládéban 77%
Díjak: Academy of Chocolate Bronze Winner 2013
A Rózsavölgyi Csokoládé neve az igényes
csokoládéfogyasztók számára egyet jelent a minőséggel
és a páratlan kreativitással.
Minél szokatlanabb egy ízpárosítás, egy meghökkentő összetevő,
annál kockázatosabb, hogy milyen népszerűséget élvez majd,
és annál nagyobb szakértelmet kíván a megfelelő ízharmónia elérése.
A 77% kakaótartalmú csokoládé
olajbogyóval és kenyérrel egyszerre merész és páratlanul megejtő.
Mediterrán tájakra repít, szinte érezni a cédrusok
gyantás illatát, csak egy pohár pincehűs retzina hiányzik mellőle.
A pirított kenyérdarabok neutrális íze,
enyhén roppanós állaga, és az oliva olajos,
összetéveszthetetlen, nagyon enyhén savanykás
aromája feledhetetlenné teszi ezt az esztétikai
élményként is kiemelkedő csokoládét.
*
3. Menakao
63%-os étcsokoládé combavával és rózsaborssal
Díjak: Great Taste Gold 2012
Illata szédítően fűszeres, íze elsőre
a rózsabors rózsája, édes és fás,
a combava, vagyis kaffir lime vagy pepeda
épp csak annyira szól bele a fűszer szólójába,
hogy kiemelje azt, anélkül, hogy túl édessé
vagy kellemetlenül erőssé válna.
Utóízében domináns a bors, hosszan, markánsan
érződik, utózöngéje enyhén csípős, ami
kifejezetten izgalmassá teszi az önmagában
is összetett ízélményt adó madagaszkári criollo kakaóból
készült 63%-os étcsokoládét.
Kérése, kérdése lenne?
Keressen minket bizalommal!
info@csokolada.hu
Bloggal kapcsolatos kérdésekben:
csokoladablog@gmail.com
Fotók:
Erdei Adina
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: