A hitvallástól a sikerig – díjnyertes csokoládékról

 

Kedves Látogatónk!

Az Élet egyik legcsodálatosabb ajándéka, ha

rátalálunk arra a munkára, amit hittel, szeretettel,

kreatívan végezhetünk – s ha mindez teljesül, sokszor

csak onnan ismerjük fel, hogy nem is érezzük munkának.

A siker és a díjak azonban olyan egyértelmű

jelzései kitartásunknak, szenvedélyünknek, 

amelyek szakmai-és befogadó környezetünknek 

is hírül adják, hogy itt most valami nagyon jó történik. 

Szeretnénk ezúttal megosztani egy igazi örömhírt, 

így, egy mondatban, címszalagosan:

A magyar csokoládémanufaktúrák édességei 

idén, 2015-ben is tartoltak az Angol Csokoládé Akadémia

által rendezett világversenyen. 

Emögött az egyszerű mondat mögött azonban 

sokkal több rejlik: büszkeségünk, hogy az utóbbi évek  

díjazottjai üzletünk polcain is megtalálhatóak, és

egy remek alkalom, hogy röviden bemutassunk közülük néhányat. 

Tartsanak velünk most, pillantsunk be együtt 

a díjnyertes hazai és külföldi csokoládék

szépséges csomagolása mögé!

 

1. Szántó Tibor 

House Blend Superior étcsokoládé 70% Grand Cru Venezuela

Díjak: Academy of Chocolate Bronze Winner 2013

Great Taste 2013

Ez a különleges, egyedi blend igazi kuriózum a karakteres

fekete csokoládé kedvelőinek. 

Venezuelából származó criollo kakaófajtából készült,

illatában enyhe fanyar felhang, a hasonló kakaótartalmú

csokoládékhoz mérten azonban meglepő, hogy igen lágyan törik.

Ízre édeskés, lágyan fűszeres, enyhén érzékelhető

kökény, fekete áfonya zamat jellemzi. 

Utóíze tartós és harmonikus – egy igazán érett 

alkotást élvezhetünk!

Egy korábbi csokoládébemutatót Szántó Tibor Inca Berry-s 

étcsokoládéjáról itt olvashatnak! 

 *

 

2. Rózsavölgyi Csokoládé 

Olajbogyó és kenyér étcsokoládéban 77%

Díjak: Academy of Chocolate Bronze Winner 2013

A Rózsavölgyi Csokoládé neve az igényes 

csokoládéfogyasztók számára egyet jelent a minőséggel 

és a páratlan kreativitással. 

Minél szokatlanabb egy ízpárosítás, egy meghökkentő összetevő, 

annál kockázatosabb, hogy milyen népszerűséget élvez majd, 

és annál nagyobb szakértelmet kíván a megfelelő ízharmónia elérése. 

A 77% kakaótartalmú csokoládé 

olajbogyóval és kenyérrel egyszerre merész és páratlanul megejtő. 

Mediterrán tájakra repít, szinte érezni a cédrusok

gyantás illatát, csak egy pohár pincehűs retzina hiányzik mellőle. 

A pirított kenyérdarabok neutrális íze, 

enyhén roppanós állaga, és az oliva olajos, 

összetéveszthetetlen, nagyon enyhén savanykás 

aromája feledhetetlenné teszi ezt az esztétikai 

élményként is kiemelkedő csokoládét. 



*

3. Menakao 

63%-os étcsokoládé combavával és rózsaborssal

Díjak: Great Taste Gold 2012

Illata szédítően fűszeres, íze elsőre

a rózsabors rózsája, édes és fás, 

a combava, vagyis kaffir lime vagy pepeda 

épp csak annyira szól bele a fűszer szólójába, 

hogy kiemelje azt, anélkül, hogy túl édessé

vagy kellemetlenül erőssé válna. 

Utóízében domináns a bors, hosszan, markánsan

érződik, utózöngéje enyhén csípős, ami 

kifejezetten izgalmassá teszi az önmagában 

is összetett ízélményt adó madagaszkári criollo kakaóból

készült 63%-os étcsokoládét. 

 

Kérése, kérdése lenne?

Keressen minket bizalommal!

info@csokolada.hu

Bloggal kapcsolatos kérdésekben:

csokoladablog@gmail.com

Fotók:

Erdei Adina

Tovább a blogra »